19.4.2021. 15:52
0
Zeljković i Džemidžić na Kongresu UEFA-a
Neke od najvažnijih tačaka dnevnog reda odnose se na format UEFA-inih klupskih takmičenja poslije 2024. godine kao i aktuelne informacije o Evropskom prvenstvu.
U švicarskom Montreuxu sutra se održava 45. redovni Kongres UEFA-e.

Među delegatima iz 55 nacionalnih asocijacija, Nogometni savez Bosne i Hercegovine predstavljat će predsjednik Vico Zeljković i generalni sekretar Adnan Džemidžić. 

Na dnvenom redu biće izbor članova Izvršnog odbora Uefe i evropskih članova Vijeća Fife, potvrđivanje dva predstavnika Evropskog udruženja klubova (ECA) i jednog predstavnika Evropskih liga (EL) kao članova Izvršnog odbora UEFA-e, te  finansijski izvještaj za sezonu 2019./20. i budžet za 2021./22.

Prije Kongresa, predsjednik UEFA  Aleksander Čeferin, danas će biti domaćin sastanka članova Izvršnog odbora Uefe.

Neke od najvažnijih tačaka dnevnog reda odnose se na format UEFA-inih klupskih takmičenja poslije 2024. godine kao i aktuelne informacije o Evropskom prvenstvu.

IO UEFA imenovat će domaćina završnih turnira omladinskih prvenstva 2023., 2024. i 2025. godine, odnosno Evropskog prvenstva 2022. godine u futsalu za reprezentacije do 19 godina, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.