13.5.2021. 20:00
0
Novi haos u Manchesteru, navijači blokirali autobus Liverpoola
Fudbaleri Manchester Uniteda i Liverpoola na "Old Trafordu" treba da odigraju odloženi meč 34. kola Premijer lige (četvrtak, 21.15), ali je održavanje utakmice ponovo dovedeno u pitanje zbog protesta navijača.

Pristalice Crvenih đavola su automobilima blokirali autoput  i autobus sa igračima Liverpula.

Po informacijama iz Engleske pokušali su i da izbuše gume na autobusu.

U blizini "Teatra snova" okupilo se stotine navijača Uniteda koji ponovo traže ostavku vlasnika kluba – porodice Glaiser.

Navijači Unitedasu skandirali i „Upašćemo na teren opet“. Duel između engleskih velikana prvobitno je bio zakazan za 2. maj, ali je odložen uslijed upada navijača na stadion i nereda oko "Old Traforda".

Navijači su upalili baklje u žutim i zelenim bojama, koje duže od deset godinu simbolišu otpor prema vlasinicima kluba.

Šalove u ovim bojama su nosili navijači na mečevima i zahtjevali od porodice Glaiser da napusti klub, a internetom i dalje kruže fotografije Davida Beckhama koji je stao na stranu navijača.

Broj simpatizera se povećava ispred stadiona "Old Traford", a navijači su sve glasniji.

Obezbjeđenje i policija su do osam sati uspjeli da spriječe navijače da uđu na stadion.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.