16.5.2021. 19:01
0
Premijer liga BiH: Trijumf Borca, nova blijeda partija Sarajeva
Trećeplasirani Velež je remizirao sa Tuzla Cityjem, 1:1 i tako ostao na poziciji koja vodi u Evropu naredne sezone.
Fudbaleri Borca napravili su još jedan veliki korak ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine. Oni su na gostovanju kod Željezničara u Sarajevu slavili sa 2:1 i ostali na prvom mjestu.
U prilog im ide i loš rezultat Sarajeva iz Doboja kod Kaknja, 0:0, te je sada razlika još veća na tabeli. Sa dva na četiri boda, piše N1.

Borac je posao u Sarajevu riješio u drugom poluvremenu, za svega šest minuta. Prvo je Zakarić pogodio u 67. minuti, da bi Meleg u 73. osigurao novi trijumf. Željo je došao do gola u sudijskoj nadoknadi preko Bekrića.

Aktuelni prvak Sarajevo ponovo je kiksalo, i to protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Posrnuli tim sa Koševa odigrao je 0:0 protiv ekipe koja se do nedavno borila za opstanak i tako.

Napadao je bordo tim skoro cijelim tokom meča – ali baš kao i na većini mečeva u drugom dijelu prvenstva – izostala je realizacija.

Borac nakon 31. kola ima 63 boda. Sarajevo je na drugom mjestu sa 59.

Trećeplasirani Velež je remizirao sa Tuzla Cityjem, 1:1 i tako ostao na poziciji koja vodi u Evropu naredne sezone. Georgijević je pogodio za vodstvo Veleža u 36. minuti, ali je konačan rezultat postavio Ubiparip u 76. iz penala.

Zrinjski je ostvario uvjerljivu pobjedu nad Krupm od 3:1, te zadržao šanse za plasman u evropska takmičenja.

Pavlović je pogodio sopstvenu mrežu u 12. minuti, Bibija je povisio na 2:0 u 26. , a Palić smanjio na 2:1 za konačan rezultat prvog dijela. Finalni ishod riješio je Bašić u 53. miniti utakmice.

Bodove su podijelili Sloboda i Široki Brijeg, koji su na Tušnju odigrali 1:1. Mišković je domaće doveo u vodstvo u 24. minuti, ali je Jurić iz penala izjednačio u nadoknadi prvog dijela.

Derbi začelja odigrao se u Bijeljini, gdje je domaći Radnik sa 1:0 savladao Olimpic. Jedini gol na meču dao je Đurić u 36. minuti.

Do kraja prvenstva ostala su dva kola.

Rezultati:

Mladost DK – Sarjevo 0:0
Radnik – Olimpic 1:0
Sloboda – Široki Brijeg 1:1
Tuzla City – Velež 1:1
Željazničar – Borac 1:2
Zrinjski – Krupa 3:1

(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.