22.5.2021. 18:13
0
Bundesliga: Slavni Werder ispao u "cvajtu"
Union Berlin je potvrdio da je najprijatnije iznenađenje ove sezone, a na kraju je preokretom protiv favorizovanog Leipziga i slavljem 2:1 stigao do Evrope, odnosno Konferencijske lige.
Spuštena je zavjesa na još jednu sezonu njemačke Bundeslige.

Rješavala su se danas pitanja putnika u Evropu i niži rang, odnosno u baraž za opstanak među elitom, a priča dana je slavni Werder iz Bremena. Nažalost po njih, u pitanju je tužna priča, pošto je ovaj klub u dramatičnom finišu ispao u "cvajtu", piše SC Sport..

Werder je na domaćem terenu deklasiran od strane M’Gladbacha sa 2:4, a iskoristio je to Koln koji je na domaćem terenu sa minimalnih 1:0 nadigrao Schalke. Tako su Jarčevi u foto-finišu preskočili Werder na tabeli i gurnuli ga u Cvajtu, dok će oni igrati baraž za opstanak.

Strijelac gola za Koln je bio Bornauw i to tek u 86. minuti za pravu dramu.

Union Berlin je potvrdio da je najprijatnije iznenađenje ove sezone, a na kraju je preokretom protiv favorizovanog Leipziga i slavljem 2:1 stigao do Evrope, odnosno Konferencijske lige!

Bayern je još jednu sezonu u kojoj je osvojio šampionski naslov okončao pobjedom nad Augsburgom od 5:2, dok je Dortmund u derbiju nadigrao Leverkusen s 3:1.

Freiburg je na gostovanju kod Frankfurta poražen 3:1, a Ermedin Demirović je šansu dobio s klupe u 69. minuti meča.


(Mirza Kadić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.