29.5.2021. 16:25
0
Guardiola: Nećemo uživati u finalu protiv Chelseaja
“Tek sad je ovih mojih pet godina ovdje dobilo smisao“, rekao je Pep Guardiola kad je pobjedom nad PSG-om tek iz petog pokušaja (prethodnih godina ga zaustavili Monaco, Liverpool, Tottenham i Lyon), uspio doći do finala Lige prvaka.
Menadžer Manchester Citya Pep Guardiola dobro zna što je finale Lige prvaka jer je svojevremeno dva puta osvajao ovaj trofej kao trener Barcelone, ali sad ima veliki pritisak da Građanima donese toliko željeni trofej namijenjen najboljoj evropskoj ekipi, prenosi SK.

Dobro zna Španjolac zašto je 1. srpnja 2016. godine doveden u Manchester City. Bez obzira što je do sada osvojio točno deset trofeja, uključujući tri Premier lige u posljednje četiri sezone, svjestan je da se od njega traži da na Etihad donese ‘ušati trofej’.

“Tek sad je ovih mojih pet godina ovdje dobilo smisao“, rekao je Pep Guardiola kad je pobjedom nad PSG-om tek iz petog pokušaja (prethodnih godina ga zaustavili Monaco, Liverpool, Tottenham i Lyon), uspio doći do finala Lige prvaka.

Svjestan je da će tih pet godina dobiti “potpuni” smisao tek ako City u finalu bude bolji od Chelseaja. To neće biti nimalo lako. Bez obzira na Cityevu dominaciju u Premijer ligi, londonski Plavci su ih jedini dva puta pobijedili ove godine. Najprije u polufinalu FA kupa na Webmleyu (0:1), zatim i u premijerligaškom susretuu na Etihadu poslije preokreta (1:2).

Očekuje ih još jedan težak meč protiv Thomasa Tuchela i njegovih pulena.

“Točno znam što nas čeka protiv Chelseaja. Neće to biti igra za uživanje. Prilično sam siguran da ćemo se morati dobro napatiti da bismo pobijedili u finalu. Lijepo je reći ‘momci, izađite na teren i uživajte’, ali ponekad to nije moguće. Morate da se prilagodite situaciji i žrtvujete da biste stigli do cilja“, poručuje menadžer Citya.


(Mirza Kadić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.