31.5.2021. 13:21
0
Zidan: Otišao sam jer nisam imao podršku i povjerenje
Francuski fudbalski trener Zinedin Zidan, u otvorenom pismu koje je objavio španski list As, objasnio je razloge zašto je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Real Madrida.

U pismu koje je naslovio sa "Dragi navijači Reala“, Zidan je saopštio da ostavku nije podnio zbog toga što je želio da pobjegne ili zato što se umorio od trenerskog posla.

"U maju 2018. godine otišao samo zato što sam, poslije mnogo godina i velikog broja trofeja koje smo osvojili, osjetio da je timu potreban novi pristup kako bi ostao na najvišem nivou. Stvari su sada drugačije. Odlazim zato što osjećam da klub više nema povjerenje u mene koje mi je potrebno niti podršku da gradimo nešto na duge staze“, stoji između ostalog u otvrenom pismu Zidana.

Zidan je naglasio da će zauvijek biti zahvalan predjsedniku kluba Florentinu Perezu što ga je prije 20 godina doveo u Real, ali i izrazio žaljenje što odnosi sa rukovodstvom kluba posljednjih mjeseci nisu bili bolji.

"Dijelim sve vrijednosti Real Madrida. Ovaj klub pripada njegovim članovima, njegovim navijačima širom svijeta. Trudio sam se da slijedim i poštujem ove vrijednosti u svemu što sam radio i pokušavao sam da budem primjer. Svakako da nisam najbolji trener na svijetu, ali sam u stanju da svakom, bilo da je riječ o igraču, članu stručnog štaba ili zaposlenom u klubu, dam snagu i preko potrebno samopouzdanje“, stoji u Zidanovom otvorenom pismu, koje je završio porukom da će zauvijek biti navijač Reala.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.