12.6.2021. 23:53
0
Doktor koji je prvi došao do Christiana Eriksena: Osjetili smo puls kod Christiana, ali se vrlo brzo slika drastično promijenila
Velika drama odvijala se danas na čuvenom Parken stadionu u Copenhagenu na utakmici Danske i Finske u sklopu Eura.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, pred sami kraj prvog poluvremena desila se užasna situacija kada se najbolji fudbaler Danske, Christian Eriksen, samo srušio na travnjak. Ispostavilo se da je fudbaler Intera doživio srčani udar, a doktori su ga u nekoliko navrata oživljavali na travnjaku defibrilatorom. 

Na kraju, na sreću, uspjeli su u svojim namjerama, a na društvenim mrežama se prvo pojavila fotografija Eriksena kojeg iznose na nosilima, a koji je pri svijesti, dok prima kisik. To je svima nama dalo nadu da će sve sa Chrisom biti uredu.

Doktor danskog nacionalnog tima, Morten Boesen, ispričao je za danske novine "BT" šta se tačno izdešavalo danas na travnjaku Parkena.

"Kada smo došli do njega, nakon što se srušio, ležao je na boku i još uvijek je disao. Osjetili smo puls kod Christiana, ali se vrlo brzo slika drastično promijenila. Odmah smo započeli tretman oživljavanja, odnosno tretman gdje smo mu bukvalno spašavali život", rekao je dr. Boesen.

Zahvalio se ostalom medicinskom osoblju na stadionu i rekao je kako su svi brzo i adekvatno reagovali. Također je potvrdio da je razgovarao sa samim fudbalerom prije nego što je prebačen u bolnicu, gdje će se izvršiti detaljne analize.

Eriksen se trenutno nalazi u stabilnom stanju, te se sutra tokom dana očekuju rezultati testova koji će se sprovesti. Pretpostavka je, naravno, da je preživio srčani udar.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.