13.6.2021. 9:39
0
Tužne vijesti za fudbal: Kardiolog objavio informaciju da će Eriksen zavšiti karijeru?
Jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj kazao je za medije da fudbaler Christian Eriksen, nakon što je doživio nezgodu na terenu u toku utakmice, više neće igrati fudbal. Ovu informaciju doktor je dao za strane medije.

Ovu informaciju dao je medijima jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj. Independent javlja informaciju kako je Sanjay Sharma ovu vijest saopštio nakon kompletnih pregleda fudbalera nakon što je kolabirao i srušio se na teren u toku utakmice Danska - Finska, zbog najvjerovatnije sršanog zastoja.

“Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. Kako sada objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo cijelu naciju. Dobra vijest je da je i dalje živ. Loša vijest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko toga”, saopštio je Sanjay Sharma za medije.

Razlog ovog srčanog problema kod Eriksena, kaže doktor,  mogao je biti i neki neobjašnjivi proces. Najvažnije od svega je da se igrač nalazio u bolnici i budan je, navodi doktor Sharma.

"Ne znam da li će igrati fudbal i nastaviti karijeru. Moram ovako da kaže, mislim da je on danas umro za fudbal. Doktori će se izboriti da on ne umre ponovo", kazao je doktor komentarišući situaciju oko fudbalera Christiana Eriksena. 


(Amer Mujezinović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.