2.7.2021. 22:53
0
EURO: Italija u spektakularnom meču savladala Belgiju i plasirala se u polufinale
Fudbalska reprezentacija Italije je savladala reprezentaciju Belgije u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:2.

Prvi pogodak na utakmici je viđen već u 13. minuti utakmice, ali je isti bio poništen zbog nedozvoljene pozicije. Na prvi priznati pogodak čekalo se do 31. minute kada je Nicolo Barella pogodio snažno sa desne strane za 0:1.

Pogodak za 0:2 bio je pravo remek djelo Lorenza Insignea. Ovaj krilni fudbaler je uzeo loptu na polovici igrališta prošao jednog defanzivca Italije i onda plasirao loptu u dalji ugao gola na kojem stoji Thibaut Courtois.

Ipak, do kraja prvog poluvremena Crveni đavoli su uspjeli doći do pogotka, a strijelac gola bio je Romelu Lukaku koji je bio siguran sa bijele tačke.

Ipak, u drugom poluvremenu Crveni đavoli nisu uspjeli da dođu do pogotka, a najbolju šansu imao je ponovo Lukaku koji je imao skoro prazan gol.

Italija će u polufinalu igrati sa Španijom 6. jula na Wembleyu.

(Ajdin Balićevac) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.