12.7.2021. 8:58
0
Titula evropskog prvaka se slavila širom Italije
Ulice i trgovi širom Italije sinoć su bili preplavljeni ljudima koji su slavili veliki uspjeh fudbalske reprezentacije koja je osvojila titulu prvaka Evrope pobjedom u finalu Eura protiv reprezentacije Engleske.

Muzika i vatromet odjekivali su širom Italije te se posvuda osjećala euforija nakon što su pobijedili na Wembleyu poslije boljeg izvođenja penala.

Očekivano, najviše se slavilo na Piaci del Popolo u Rimu, ali je veselje zbog evropskog naslova bilo od sjevera do juga Italije.

Navijači su tako napunili centralni trg ispred milanske katedrale, dok su automobili trubili i u Napulju.

Slavilo se takođe i u gradu Jesiju u centralnoj Italiji, odnosno rodnom gradu selektora Roberta Manćinija, kojeg hvale apsolutno svi Italijani.

Inače, ovo je prvi veliki međunarodni uspjeh za italijanski fudbal od titule na Svjetskom kupu 2006. godine.



(Ajdin Balićevac)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.