13.7.2021. 10:51
0
Borac večeras dočekuje Cluj u revanšu 1. pretkola Lige prvaka
Fudbaleri Borca večeras u Banjoj Luci igraju revanš prvog pretkola Lige prvaka protiv rumunskog Cluja.

Prvi meč odigran prošle sedmice okončan je pobjedom Cluja s 3:1. U redovima crveno-plavih svjesni su kvaliteta protivnika, ali poručuju da se neće unaprijed predati.

- Vidjeli smo u prvoj utakmici odnos snaga. Ocjena je da prvo poluvrijeme u Rumuniji nismo bili na nivou. Moramo da odigramo bolje nego u Cluju, da budemo energičniji, borbeniji i da vidimo gdje će nas to dovesti. Nije realno da se očekuje da dominiramo, zna se da igramo protiv kvalitetnije ekipe. Moramo da odgramo čvrstu i dobru utakmicu, a da ne razmišljamo o rezultatu iz prvog duela. Želim da nas navijači nose svih 90 minuta, da Rumuni osjete pritisak, pa ako budu bolji prvi ja ću da im čestitam, a onda neka ih publika nagradi aplauzom - istakao je trener Borca Marko Maksimović.

Šef struke FK Borac pored duže vrijeme odsutnog Jove Lukića sutra neće moći računati ni na Bojana Pavlovića, te Dejana Uzelca.

- U odnosu na prvi meč, definitivno će biti nekih rokada. Bilo je dobrih stvari protiv Cluja, a bilo je i onih koje se ne smiju ponavljati, pokazalo se da su oni ekipa protiv koje se ne smije pogriješiti. Ipak, treba reći ljudima protiv koga igramo, to je ekipa koja ima budžet od 40 miliona eura. Igramo protiv takmičarske ekipe, ali ne bi me čudilo da oni dođu sutra ovdje da puste nam posjed lopte i čekaju svoju šansu. Oni su rang Crvene zvezde i Dinama sa ovih prostora - rekao je Maksimović.

Utakmica Borac – Cluj igra večeras na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 20 sati.

(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.