20.7.2021. 14:45
0
Prvo kolo Premijer lige BiH donijelo povratak navijača i zanimljiv nogomet
Prvo kolo nove sezone nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je u protekla četiri dana.

Nakon dužeg perioda na bh. stadionima dozvoljeno je prisustvo gledalaca, a najzanimljiviji duel odigran je na stadionu "Grbavica" u Sarajevu, gdje je podmlađena ekipa Željezničara igrala protiv aktuelnog prvaka BiH Borca iz Banje Luke.

Sarajevski "plavi" su uz veliku podršku domaćih navijača osvojili bod protiv favorizovanog protivnika (1:1), koji je do gola za izjednačenje došao u posljednjim minutama susreta.   Zanimljiv duel koji je okončan bez golova na "Pecari" odigrali su i hercegovački rivali Zrinjski i Široki, dok je mostarski Velež sezonu započeo rutinskom pobjedom nad novim premijerligašem Posušjem s 2:0.  Velež je igrama u UEFA Konferencijskoj ligi, gdje ga nakon pobjede protiv ekipe Colerainea iz Sjeverne Irske ove sedmice očekuje duel protiv grčkog velikana AEK-a iz Atine, najavio borbu za vodeće pozicije u domaćem prvenstvu.

Jedan od najzanimljivijih susreta prvog kola odigran je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu, na kojem je ekipa Tuzla Cityja upisala prvu pobjedu u historiji ovog kluba protiv vicepravaka BiH - ekipe Sarajeva, rezultatom 2:1.

Ovim porazom nastavljena je kriza u taboru FK Sarajevo koje je u Konferencijskoj ligi doživjelo neočekivan poraz protiv moldavskog Milsamija.   Trebinjski Leotar ozvaničio je povratak u društvo najboljih bh. ekipa pobjedom protiv Radnika iz Bijeljine s 1:0. Ekipu Radnika, koja je u prošloj sezoni trebala izgubiti premijerligaški status, ali ostala je u ligi jer Mladost iz Doboja kod Kaknja nije dobila licencu za premijeligaške nastupe, najvjerovatnije očekuje grčevita borba za opstanak.

Pobjedu u prvom kolu upisala je i tuzlanska Sloboda, koja je u prvom kolu bila s 1:0 bolja od još jednog povratnika u društvo najboljih, ekipe Rudara iz Prijedora.


(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.