28.8.2021. 13:35
0
Goraždanski SFK Libero spreman za sezonu Prve ženske nogometne lige FBiH
Utakmicom između Ženskog nogometnog kluba (ŽNK) Sloboda i Sportskog fudbalskog kluba (SFK) Libero iz Goražda sutra počinje nova sezona u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi FBiH.

Trener SFK Libero Senad Hubjer ističe da je nakon mjesec dana intenzivnih priprema goraždanska ekipa spremna za prvenstvo.

-Mislim da smo se dobro pripremili iako smo imali problem nedostatka velikog terena, jer u izgradnji je pomoćni teren i nismo dobili termine na glavnom. Odigrali smo i tri prijateljske utakmice, pored naših standardnih igračica, od dviej smo se oprostili ali smo podmladili smo ekipu i doveli tri nove igračice i nadamo se da ćemo dobro otvoriti sezonu i sutra u Tuzli pobijediti i uzeti tri boda - kazao je Hubjer.

Naglasio je da će ova sezona biti dosta teža, obzirom na kvalitet  ekipa koje će igrati.

-Ove godine liga je puno jača obzirom da je došlo do objedinjenja dvije lige, Jug i Sjever, što je novina, tako da ćemo ove godine igrati sa 12 najjačih ekipa iz FBiH i mislim da je ovaj potez Nogometnog saveza veoma dobar i da ćemo doći do jedne kvalitetne lige koju godinama svi priželjkujemo. SFK Libero je u protekle dvije sezone igrao finale odnosno bio među dvije najbolje ekipe za ulazak u Premijer ligu BiH, ali nažalost nismo uspjeli i sada će to biti još teže postići - istakao je Hubjer.

Utakmica između ŽNK Sloboda i SFK Libero igra  se sutra na tuzlanskom stadionu Simin Han u 13 sati.

(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.