8.9.2021. 8:15
0
Petev nakon utakmice - Više mi je žao igrača, nego sebe
Nogometaši Bosne i Hercegovine uspjeli su sinoć napraviti preokret u četvrtom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Kataru, ali ne i savladatii upornu selekciju Kazahstana, koja se sa zeničkog Bilinog polja kući vraća s jednim bodom (2:2).
Oba gola igrači bh. selektora Ivayla Peteva primili su iz prekida, ali su iz prekida i postigli golove. Strijelci za bh. tim bili su Miralem Pjanić (74) iz penala i Luka Menalo (86) glavom nakon kornera, s kojim su poveli na ovom meču, ali su Kazahstanci poravnali u petom minutu sudijskog dodatka iz slobodnog udarca.  -Nogomet je jedina igra u kojoj možeš da budeš bolji, a da ne pobjediš. Mi smo potpuno kontrolirali utakmicu, ali nisam zadovoljan načinom kako smo primili golove.

Ali, utakmica je gotova, osvojili smo jedan bod i idemo dalje. Nisam sretan, ali bitno je da izvučemo pouke i da se popravimo za naredne utakmice. Žao mi je više zbog igrača, nego zbog sebe- kazao je Petev, koji je uvjeren kako je njegov tim bio zaslužio pobjedu.  U nastavku kvalifikacija neće biti lako ni protiv jedne ekipe, kazao je Petev. Dodao je i da ne može prigovoriti ništa svojim igračima, za koje je istakao da su se sinoć  „bacali na glavu“.  -Zadovoljan sam svima koji su danas igrali. Stvorili smo puno šansi i to je ono što pozitivno. Po meni, već u prvom poluvremenu trebalo je biti 3:0 za nas. Ali, takav je nogomet -dodao je Petev.


(FENA)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.