11.9.2021. 8:58
1
Borac kažnjen za pirotehniku, ali ne i zbog skandiranja Ratku Mladiću: Iz N/FS BiH objasnili zašto
Fudbalski klub Borac kažnjen je sa 3.500 KM zbog incidenata koji su navijači ovog kluba izazvali na meču 5. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog, piše Faktor.

Prvak BiH poražen je od Zrinjskog sa 1:5, a osim što je ostao bez bodova, kažnjen je i novčano zbog divljanja navijača.

Lešinari su u nekoliko navrata koristili pirotehniku, a u jednom trenutku utakmica je i prekinuta zbog ubacivanja baklji u teren (prekid trajao nekoliko minuta).

Uz to, navijači Borca su u finišu utakmice skandirali ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića (skandiranje je trajalo duže od 30 sekundi i čulo se u TV prijenosu), što je evidentirao i Goran Mikanović, delegat utakmice.

- Borac je kažnjen sa 3.500 KM zbog loše organizacije utakmice i zbog toga što su navijači koristili pirotehniku - kazao je za Faktor Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na pitanje da li je Borac kažnjen i zbog skandiranju Mladićevog imena, diplomatski je odgovorio da klub "ne može utjecati na skandiranje navijača", naglasivši kako je izrečena jedinstvena kazna (udruženi svi "prekršaji"?).

Također, dodao je kako su kažnjeni i Velež, te Sloboda, "jer su bez saglasnosti Saveza istakli transparent vezan za "Incijativu 4R".

Za detaljnije informacije o kazni za Borac i ostale klubove i pojedince, Kosorić je uputio na administraciju FSBiH, gdje su pojasnili kako "nemaju vremena da objavljuju te informacije i da će odluke Disciplinske komisije FSBiH biti objelodanjene narednog petka".

(Ajdin Balićevac)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.