23.9.2021. 10:35
0
Dino Konaković: Velež je dobrim igrama pomrsio konce Vici Zeljkoviću, za samo nekoliko sati se desila Hasićeva egzekucija
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, oglasio se nakon nedavnih dešavanja na utakmici u Mostaru, gdje su igrali Velež i Borac, te nakon drakonske kazne koju je dobio Velež.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

Predsjednik saveza odmah nakon utakmice označi krivca imenom i prezimenom, sastanu se Disciplinska i Takmičarska komisija za samo nekoliko sati i predsjednikova najavljena egzekucija se desi.

Iz fudbala je na dvije godine protjeran Šemsudin Hasić, predsjednik Veleža.

Veleža koji je dobrim igrama prošle sezone pomrsio konce predsjedniku saveza (Vici Zeljkoviću, op. a.) i njegovoj raji i koji se glasno i hrabro bori protiv anomalija u krovnoj kući fudbala u BiH.

Veleža koji je imao velike probleme prije dolaska Hasića i njegovog tima, a kratko nakon dolaska postao hit u našoj zemlji i predstavio BiH u najboljem svijetlu na evropskoj sceni.

Hasić je svoj novac uložio u klub i značajno uticao na brzi rast Veleža.

Nije se pridržavao pravila po kojim dio budžeta morate planirati za sudije i službena lica i potčiniti se ustaljenom konceptu.

Bilo je nereda i ranije, napada na službena lica, ulazaka na teren, (sjetite se igrača Zrinjskog koji sapliće igrače Veleža kako bi ih stiga publika koja je uletila na teren) nikad nijedan predsjednik kluba nije ovako kažnjen, a nikad nigdje nije kažnjen po nalogu i najavi predsjednika saveza.

Pobunio se ranije i Mušija iz Mladosti, Mladost nije dobila licencu, umjesto njih ligu je popunio Radnik iz Bijeljine.

Ne opravdavam nikad nasilje i napade, a ovoj se borbi pridružujem.

Borbi protiv nerealizovanih, opskurnih likova koji nam fudbal uništavaju i tjeraju sve ozbiljne investitore koji se njihovim pravilima ne povinuju!

Podrška za Velež, za Hasića i za regularno takmičenje u kojem će sudije biti samo sporedni likovi”, objavio je Konaković na svom Facebook profilu.

(H. Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.