25.9.2021. 9:20
0
"Jedan od razloga što sam stigao u PSG je taj što sam musliman, a ovdje je velika arapska i muslimanska zajednica"
Jedno od velikih pojačanja PSG-a tokom ovog ljeta je i sjajni Marokanac Achraf Hakimi.

Ovaj sjajni fudbaler je došao iz Intera za 60 miliona eura, zbog PSG-a je odbio i Chelsea, a jedan od razloga zašto je baš izabrao selidbu u Pariz su i oni kulturološki.

Tako je barem otkrio u razgovoru za L’Equipe.

“Iako sam odrastao u Španiji, mi smo Marokanci. Kući razgovaramo na arapskom, muslimani smo, jedemo marokansku hranu. Kad sam sa 14 godina dobio poziv Maroka, nisam ni sekunde razmišljao. Kasnije je bilo kontakata sa Španijom, ali ja sam još ranije donio odluku. Jedan od razloga što sam stigao u Pariz je taj što sam musliman, a ovdje je velika arapska i muslimanska zajednica. Znam da ću se zbog toga osjećati kao kući”, rekao je desni bek.

(H. Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.