4.10.2021. 20:21
0
Borac i Željezničar podijelili bodove na Gradskom stadionu u Banjoj Luci
FOTO: FK ŽELJEZNIČAR
Fudbaleri Borca i Željezničara večeras su u Banjoj Luci odigrali neriješeno 1:1 u posljednjoj utakmici 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Derbi susret opravdao je očekivanja s obzirom na visok tempo i obostrano otvorenu igru.

Domaći su bili nešto ofanzivniji, ali je i Željezničar ozbiljno napadao te u 33. minuti došao u vodstvo. Subašić je prošao nekoliko igrača Borca i sa 15 metara dobro šutirao, golman Pavlović je kratko odbio loptu a na pravom mjestu našao se Bojo i zatresao mrežu. Gosti iz Sarajeva imali su priliku da udvostruče prednost, ali je Mekić u 39. minuti pogodio prečku.


U finišu prvog poluvremena Borac je pojačao pritisak što je urodilo plodom u 44. minuti. Vranješ je primio loptu na desetak metara i preciznim udarcem savladao Bendera te postigao osmi pogodak u sezoni. 

U drugom poluvremenu Borac je bio mnogo ofanzivniji, a prvu priliku imao je Vranješ u 55. minuti kada je pogodio okvir gola. U 69. minuti i Lukić je imao šansu ali je iz dobre pozicije promašio gol, dok je na drugoj strani Mekić u 81. minuti šutirao preko gola. Posljednju priliku imao je Vranješ u 88. minuti, ali je njegov udarac odbranio Bender.


Preostale utakmice 12. kola odigrane su tokom vikenda, a važnu pobjedu upisao je Zrinjski protiv Širokog Brijega (4:0), čime je preuzeo lidersku poziciju na tabeli. Tuzla City, koja je do ovog kola bila vodeća, remizirala je sa Sarajevom 1:1 i sada za Zrinjskim zaostaje bod, uz utakmicu manje.


Rezultati 12. kola:


- subota:

Leotar - Radnik 1:0
Posušje - Velež 2:4
Zrinjski - Široki Brijeg 4:0

- nedjelja:

Rudar - Sloboda 1:1
Tuzla City - Sarajevo 1:1

- ponedjeljak:

Borac - Željezničar 1:1



(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.