6.10.2021. 9:23
0
Napadnut dječak nakon meča na Tušnju: Motiv napada je klupska trenerka Tuzla Cityja
Povodom sramnog napada na 14-godišnjeg pionira Tuzla Citya nakon utakmice Tuzla City – Sarajevo, oglasio se tuzlanski premijerligaš.

Saopćenje za javnost Tuzla Cityja prenosimo vam u cijelosti:

– Brutalan i sraman čin napada na 14-godišnjeg dječaka koji je nosio trenerku našeg kluba, nije ništa drugo nego vandalizam. Iako je prvobitna informacija bila da se napad dogodio zbog materijalne koristi (otuđenje mobitela), na kraju se ispostavilo da nije u pitanju taj povod.

Jer napadači na našeg člana od 14 godina koji je bio sakupljač lopti na nedjeljnoj utakmici na Tušnju, nisu imali taj povod nego je u pitanju mržnja prema našem klubu, s obzirom da su na silu pokušali da skinu s njega klupsku trenerku.

Ovom prilikom očekujemo od policijskih organa da pronađu vinovnike ovog napada i da ih izvedu pred lice pravde te da odgovaraju za ovaj sraman čin.

U našem klubu bez naknade trenira više od 200 tuzlanske djece koji također predstavljaju ovaj grad na najbolji način, a napadnuti dječak je također jedan od njih.

Nadamo se da se ovakvi događaji više neće nikome ponoviti, a da će i drugi pojedinci i udruženja također osuditi ovaj napad – navodi se u saopćenju Tuzla Cityja.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.