6.10.2021. 17:47
0
Nogometašice Venecuele optužile bivšeg trenera za seksualno uznemiravanje: On je pravo čudovište
Dvadeset četiri vrhunske nogometašice Venecuele putem društvenih mreža otkrile su pravu sliku bivšeg trenera Kennetha Zseremete.

Venecuelanke su optužile 55-godišnjeg trenera za seksualno uznemiravanje i opisale ga kao pravo "čudovište", objavila je francuska novinska agencija AFP.

- Prošle godine jedna saigračica nam je priznala da ju je Zseremeta seksualno zlostavljao kada je imala samo 14 godina - napisale su venecuelanske nogometašice u zajedničkom saopćenju koje je objavila prva zvijezda i napadačica Atletico Madrida Deyna Castellanos.

- Odlučile smo prekinuti šutnju i otkriti pravu sliku bivšeg trenera, koji je fizički i psihički maltretirao igračice i seksualno ih zlostavljao tokom svog mandata - napisale su venecuelanske nogometašice o sada 55-godišnjem bivšem treneru, dodajući da su mnoge glumice priznale da ih je Zseremeta psihički i fizički maltretirao i uvjetovao njihovo mjesto u reprezentaciji ucjenama. 

Nogometašice Venecuele otkrile su da su znali za postupke bivšeg trenera, ali venecuelanski savez nije odgovorio, pa sada traže od Međunarodne nogometne asocijacije (FIFA), Južnoameričkog nogometnog saveza (Conmebol) i svih drugih nacionalnih saveza da mu zabrane rad u nogometu.

Zseremeta, rođen u Panami, koji također ima venecuelanski pasoš, bio je selektor različitih venecuelanskih odabranih vrsta između 2008. i 2017. Potom je otišao u Dominikansku Republiku, a od prošle godine je bio selektor ženske reprezentacije Paname.

(Ajdin Balićevac)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.