7.10.2021. 14:14
0
Prvi mjeseci Lionela Messija kao napadača Paris Saint Germaina
FOTO: BBC Sport
Kada je 150.000 majica Lionela Messija pušteno u prodaju na web stranici Paris St-Germaina na dan objavljivanja njegovog potpisivanja, nestalo ih je u roku od sedam minuta.

PSG je već bio ovdje, kada je Neymar potpisao otprilike četiri godine ranije, ali može se reći da su čak i oni bili iznenađeni uzbuđenjem koje je dočekalo dolazak argentinske superzvijezde Messija, prenosi BBC Sport.

Od trenutka kada je u avgustu sletio u Francusku, svi u PSG -u uložili su veliki napor da se osjeća dobrodošlim. Grupni sastanak organiziran je u kući Andera Herrere, gdje je igrač držao roštilj kako bi proslavio svoj rođendan, a Messi se osjećao podržan u svlačionici od dana kada je stigao, navode strani mediji.


Dobar odnos s kojim je Messi uvijek uživao sa šefom PSG -a, a zemljak Mauricio Pochettino bio je još jedan razlog zašto je potez bio atraktivan. Oni se razumiju, govore istim jezikom i doslovno i u prenesenom smislu, a razgovarali su telefonom neposredno nakon što je objavljeno da Messi napušta Barcelonu.

Na svom prvom danu treninga PSG -a, Messiju je Sebastiano Pochettino, sin menadžera, pokazao neke sprave za teretanu. Messi je izgledao zbunjeno, prvo zato što ga je zabavljalo to što je mali klinac kojeg je posljednji put vidio kako trči po stanu u Barceloni kao dijete sada predložio režim treninga. Drugo, nije bio siguran šta bi s opremom.


U Španiji se uvijek radilo samo o fudbalu čak iako se uvijek znalo gdje živi, privatnost njegove porodice je poštovana u svakom momentu. U Francuskoj izgleda kao da to postaje totalno druga priča i nije baš zadovoljan upadom tamo - samo zbog toga što predstavlja potencijalnu prijetnju sigurnosti jer je nad njim ogroman interes javnosti nakon prelaska u novi klub.


Život s porodicom u hotelu - iako izuzetno luksuznom i prostranom - daleko je od idealnog, iako se mora reći da Pochettino i dalje radi isto. Glavni cilj njegove porodice je nastaniti se u svoj vlastiti dom što je prije moguće, iako je to lakše reći nego učiniti jer nema mnogo posjeda u Parizu koji mogu ponuditi vrt i prostrani život na otvorenom. Onakav u kakvom su uživali u svom domu u Castelldefelsu na periferiji Barcelone, navodi se u tekstu BBC Sporta.

Fudbaler i njegova porodica povremeno šetaju parkovima u blizini svog hotela, uvijek praćeni obezbjeđenjem. Potraga za stalnim domom skoro jr gotova. Za pokušaj da se sve stavi na svoje mjesto, zadužena je Messijeva supruga Antonela.


(Amer Mujezinović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.