12.10.2021. 19:15
0
Gospodin u humanoj akciji: Golovi djece i Želje za 40.000 KM
Humanitarno-sportski spektakl „Gospodin u humanoj misiji“ i utakmica između prvotimaca FK Željezničar i 100 dječaka i djevojčica okupljenih u jednu ekipu, sigurno će još dugo biti glavna tema u našoj Bosni i Hercegovini.

Na hiljade poruka podrške, na stotine dječjih osmijeha, radost, poneka suza radosnica, pregršt golova, lijepih trenutaka i još ljepših uspomena, obilježili su nedjeljnu kišnu noć svima onima koji su bili dio projekta „Gospodin u humanoj misiji“.

Neko je napisao: „Tek kada sam pogledao slike, vidio sam da je zapravo padala kiša“ i zaista je tako bilo, jer ništa nije moglo omesti dječake i djevojčice da daju sve od sebe, kako bi u humanitarne svrhe postigli pogotke i tako pomagali.

Dali su ih sedam, jedan su posvetili i našem projekt manadžeru Jasminu Ligati, koji je osmislio ovaj događaj, trčavši mu u zagrljaj, a teška srca su dopustili i Želji da postigne samo tri, a svaki od tih pogodaka, pa čak i jedna odbrana značila je da će jedan od sponzora, kojih je bilo zaista mnogo, uplatiti određeni iznos novca u fond za liječenje bh. građana Udruženja Pomozi.ba.

Danas, sa ponosom možemo reći kako je za ovaj fond, zajedničkim snagama, zahvaljujući golovima dječaka i djevojčica, golovima Želje, odbranom Zaka, prodajom karata, pojedinačnim uplatama, skupljeno više od 40.000 KM.

Hvala vam što ste pokazali vašu empatiju i pomogli onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Ovaj novac će biti transparentno potrošen kroz fond za liječenje naših sugrađana, a mi se još jednom zahvaljujemo svim našim prijateljima, svim dragim sugrađanima, koji su učestvovali u ovom projektu, kupovinom ulaznica i sponzoriranjem pogodaka, ali i dolaskom na sami događaj.

Posebna zahvala ide školama fudbala ŠF J Academy, ŠF Derby, ŠF Bambinosi, FK Respekt, FK Radnik, KMF Tango, FK Famos, ŠF Sparta, ŠF Devetka, AB Academy, FK Dobrinja, FK Unis, OFK Biser i FK Željezničar, kao i trenerima Anesu Memiću, Edinu Dudi, Almiru Čardakliji, Amini Kurtagić, Milošu Urti, Adnanu Ćupini, Amilu Šukalu, Smaji Mahmutoviću, Ibri Hodžiću, Dejanu Bandoviću, Adnanu Spahiću, Velidu Abazu, Almiru Šivšiću, Alenu Nogi, Edinu Kovačeviću, Elviru Sućeski, Jadranku Bogičeviću i Sanjinu Mešiću, koji su odabrali sjajnih 100 dječaka i djevojčica za ovu utakmicu.

Neki od njih su se uspjeli upisati u listu strijelaca, pa da ih i spomenemo i zahvalimo se što su svojim pogodcima u mreži Želje pomogli našem Udruženju, a to su: Isa Šuta, Benjamin Mehanović, Vedad Velić, Ridvan Dahija, Kerim Đipa, Amar Imamović i Fejsal Sabljica.

Veliku zahvalnost dugujemo igračima, te Upravi FK Željezničar, kao i sponzorima, prvenstveno Mozzart kompaniji, koja je ukupno donirala 15.000 KM za ovaj projekat, nagradivši tri pogotka FK Željezničar sa 6.000 KM, ali i odbranu malog Zaka Agića sa 9.000 KM. Veliko hvala dugujemo i Perutnini Ptuj, koja je dva pogotka dječaka sponzorirala sa ukupno 5.000 KM, zatim BH Pošti i Udruženju banaka, koji su golove dječaka nagradili sa po 2.000 KM, kao i Telemachu, Hifi Oil i Ankori, koji su za golove dječaka izdvojili po 1.000 KM.

Hvala i našim tehničkim sponzorima GMB Grupi, Štampariji Gong, Kupikartu.ba, Agenciji Produkcija i SCC-u, što su na svoj način pomogli ovaj projekat, a sve zajedno, kada saberemo uplate sponzora, prihod od donatorskih ulaznica, uplata na račun i poziva na humanitarni broj 17021, donosi nam cifru više od 40.000 KM, sakupljenih za fond.

Ovaj iznos mogao bi biti i veći, kada dobijemo kompletan izvještaj od svih telekom operatera za naš humanitarni broj.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.