17.10.2021. 19:08
0
Premijer liga BiH: Pobjede Sarajeva i Širokog Brijega
Današnjim utakmicama kompletirano je 13. kolo Premijer Lige BiH. Sarajevo i Široki Brijeg ostvarili su domaće pobjede.

Tim Gorana Sablića upisao je važnu pobjedu u borbi za eventualnu titulu do kraja sezone. Gol vrijedan tri boda postigao je Rifet Kapić u osmoj minuti meča. Tim sa Mokrog Doca je ostao u finišu utakmice i sa dva igrača manje, prvo je isključen Landeka nakon drugog žutog kartona u 85. minutu, a  dvije minute kasnije direktan crveni dobio je i Barišić.

Sarajevo je sada trećeplasirana momčad prvenstva sa 21 bodom, pet manje od drugoplasiranog Tuzla Citya koji ima i utakmicu manje, te devet manje od vodeće ekipe Zrinjskog. Posušje je na predposljednjem mjestu sa svega 8 osvojenih bodova.
 
U drugoj utakmici Široki Brijeg je obezbijedio treću pobjedu u ovoj sezoni Premijer Ligi. Igrači Jure Ivankovića savladali su 2-1 Rudar na Pecari. Danile Lukić doveo je domaće u prednost u 7. minuti.

Trinaest minuta kasnije napadač Prijedorčana Nikola Mandić vratio golom u igru svoju ekipu. Međutim igrala se 34. minuta kada Llanos pogađa za 2-1, što je bio i konačan rezultat utakmice. Širokobriježani su sedmi na tabeli sa 16 bodova, dok je Rudar deveti sa četiri boda manje.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.