13.11.2021. 11:59
0
Ne igra Edin Džeko!
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 15 sati na stadionu Bilino polje u Zenici protiv Finske igra meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Najveća enigma uoči ovog meča bila je da li će od prve minute na teren istrčati Edin Džeko. Dijamant neće biti među starterima, a njegovo mjesto zauzet će Smail Prevljak.

Kapiten bh. selekcije došao je povrijeđen, od starta okupljanja bio je podvrgnut terapijama, pojavio se sa ostatkom ekipe tek u petak u Butmiru, ali je i tada radio individualno i bez lopte.

U slučaju povoljnog rezultata, Džeko će vjerovatno smoći snage i zaigrati u narednom susretu u utorak protiv Ukrajine.

Iz prvih 11 bi mogao ispasti i Dennis Hadžikadunić.

Kako sada stvari stoje, na golu će biti Šehić, na desnom boku Stevanović, na lijevom Ćivić, a stoperi Ahmedhodžić i Saničanin. Cimirot, Hadžiahmetović, Pjanić, Kolašinac i Krunić će ordinirati u veznom redu, a u napadu će usamljen biti Prevljak.


(Fena/Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.