14.11.2021. 10:12
0
Danas četiri utakmice odluke: Hrvati, Srbi i Šveđani mogu direktno na Mundijal, Makedonci love prvi baraž
Kvalifikacije za Mundijal u Kataru nastavljaju se večerašnjom serijom utakmica kada su na rasporedu zanimljivi mečevi, pogotovo kada se radi o selekcijama iz regiona koje će večeras znati da li će se plasirati u baraž ili direktno na SP.

Hrvatska će ugostiti Ruse koji imaju dva boda više i samo pobjeda "Vatrene" vodi u Katar, dok svaki drugi ishod smješta ih u baraž.

Slično je i sa Srbijom koja gostuje Portugalu. Oba tima imaju po 17 bodova, s tim da je Portugal trenutno lider grupe i našim istočnim komšijama samo pobjeda odgovara ako žele direktno na SP.

Od interesantnijih susreta treba izdvojiti i onaj u grupi B, u kojoj će Španija ugostiti Šveđane. Zlatan Ibrahimović i društvo trebaju pobjedu da bi osigurali nastup na SP-u.

Sjeverna Makedonija ima šansu da se po prvi put plasira u baraž za jedno SP, ukoliko večeras u Skoplju pobijede Island.

(H. Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.