17.11.2021. 22:25
0
Procurili detalji: Kako je Braco natjerao Flicka da ode iz Bayerna
Njemački novinar Christian Falk u svojoj knjizi "Bayern Insider" otkriva kako je Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bavaraca, bivšem treneru Hansiju Flicku često znao lagati obećavajući mu fudbalere koje želi bez namjere da mu stvarno ispuni želje.

Popularni Braco bio je u sukobu s Flickom, a ovaj je na kraju prošle sezone napustio Bayern i preuzeo kormilo reprezentacije Njemačke.

- Flick je bio veliki ljubitelj Tima Wernera i razgovarao je s njim o dolasku u Bayern. Klub je ipak prihvatio prijedlog Hasana Salihamidžića da se kupi Leroy Sane iz Manchester Cityja za 50 miliona eura - otkriva Falk u knjizi i nastavlja:

- Flick je bio zainteresiran i za Kaija Havertza, ali ga nije zatražio zbog prevelike odštete. Također, Mario Gotze je bio u pregovorima za ljeto 2020. godine, ali rukovodstvo kluba ga je odbilo. Isto tako i Julian Draxler, ali ponovno je klub to odbio.

Duga je lista igrača koje je Flick tražio, ali uglavnom ih nije dobijao. Sve se na kraju slomilo na dva transfera koja se nisu dogodila.

- Bitan uzrok verbalnog sukoba između Flicka i Salihamidžića bili su Callum Hudson-Odoi i Sergino Dest. Rekao mu je da su dogovori s njima postignuti za sezonu 2020/2021. Na kraju od toga nije bilo ništa, a došli su Costa i Sarr - ističe Falk.

(Ajdin Balićevac)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.