22.11.2021. 13:44
0
Igrači Bajerna odbijaju vakcinaciju
Njemačka televizija BR danas je javila da je Bajern definitivno odlučio da neće isplaćivati platu onim igračima koji završe poput Kimicha.
Njemački tabloid Bild  objavio je nedavno da je Bajern donio odluku da neće fudbaleru Bavaraca Joshua Kimmichu, isplatiti platu za period koji će ovaj fudbaler morati provesti u karantinu, u koji njemački reprezentativac mora ići jer je bio u kontaktu sa zaraženom osobom, a uz sve to nije ni vakcinisan, piše  Avaz.

Zbog svega navedenog otpao je sa spiska za utakmicu protiv Augsburga, koju je Bajern izgubio s 2:1, što je bilo dovoljno klubu da ga kazni. Ovo znači da će Kimihu biti oduzeto oko 800.000 eura od ukupnog iznosa godišnje plate.
Njemačka televizija Bayerischer Rundfunk (BR) danas je javila da je Bajern definitivno odlučio da neće isplaćivati platu onim igračima koji završe poput Kimiha, koji inače nije jedini koji se nije vakcinisao. Tu su još Jamal Musiala, Serge Gnabry, Eric-Maxim Choupo-Moting i Michael Cuisance.
Njemački mediji su prenijeli i informaciju da će Kimich i ostali igrači kojima Bajern oduzme dio plate tužiti klub i sigurno da neće dobro utjecati na stanje u svlačionici.
(Avaz)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.