8.12.2021. 13:12
0
Petev objavio spisak igrača za utakmicu sa SAD-om
FOTO: Fena
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, koja će biti odigrana 18. decembra u Los Angelesu.

Petev je pozvao 19 igrača, uglavnom iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.


Na spisku su: Belmin Dizdarević (Sarajevo), Nikola Ćetković (Borac), Selmir Pidro (Sarajevo), Numan Kurdić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Josip Ćorluka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City), Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić (Velež), Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda), Almedin Ziljkić (Olimpija/Slovenija), Jovo Lukić (Borac i Sulejman Krpić (Tuzla City). 


- Sigurno da bi još neki igrači dobili pozive, međutim problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani - istakao je Petev.


- Već sam puno puta rekao da u Premijer ligi ima dosta zanimljivih mladih igrača i na ovom spisku je većina njih do 23 godine. Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije i protiv jedne kvalitetne selekcije. Očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje jer ovo je svima šansa da pokažu potencijal koji imaju. To i nama daje mogućnost da vidimo na koga možemo računati u budućnosti. Ovo jeste prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti a naglašavam da nam je rezultat važan, jer mi uvijek idemo na pobjedu. Na taj način treba da razmišljaju svi koji igraju za reprezentaciju BiH - dodao je selektor bh. tima.


Okupljanje je zakazano za petak, 10. decembra u Trening centru Zenici, gdje će igrači obaviti tri treninga.


(FENA/  K.Bešlija)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.