30.12.2021. 12:15
0
Kip Cristiana Ronalda izazvao kontroverze u Indiji
Novi kip nogometne zvijezde Cristiana Ronalda izazvao je ove sedmice kontroverze u indijskoj saveznoj pokrajini Goi, gdje je lokalno stanovništvo prigovorilo što se slavi portugalski nogometaš umjesto igrača iz Indije.

Novi kip nogometne zvijezde Cristiana Ronalda izazvao je ove sedmice  kontroverze u indijskoj saveznoj pokrajini Goi, gdje je lokalno stanovništvo prigovorilo što se slavi portugalski nogometaš umjesto igrača iz Indije.

Michael Lobo, ministar pokrajinske vlade, na Twitteru je objavio da je namjera bila promovirati nogomet i nadahnuti mlade ljude da ga zaigraju.

Umjesto toga, dan nakon otkrivanja 400 kilograma teškog kipa, oko njega su se okupili prosvjednici noseći crne zastave, javila je indijska novinska agencija IANS.

Prosvjednici nisu bili ljuti samo zbog odluke da se oda počast stranom nogometašu, već i zbog činjenice da je riječ o igraču iz Portugala, što je shvaćeno kao posebna uvreda jer je upravo Portugal vijekovima upravljao Goom kao svojom kolonijom, napustivši je tek prije 60 godina.


(FENA/ K.Bešlija) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.