30.12.2021. 15:00
1
Tetovirani fudbaleri više neće moći igrati u Kini
"Kineska fudbalska vlada" odlučila je da tetovirani igrači više neće moći igrati za tamošnje klubove, ali i reprezentaciju Kine.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Kine donio je vjerovatno najneobičniju odluku 2021. godini, samo dva dana prije njenog završetka. Naime, "kineska fudbalska vlada" odlučila je da tetovirani igrači više neće moći igrati za tamošnje klubove, ali i reprezentaciju Kine.


- Nema ugovora, nema reprezentacije, ako budu imali tetovaže. Oni koji ih imaju neka ih prekriju kako znaju jer u protivnom neće igrati. Nogometaši moraju biti primjer društvu, kao i ostali sportaši. Primjer zdravog života, ponašanja, ali i pojavom moraju biti posebni i pozitivni, saopćeno je iz Fudbalskog saveza Kine.


Preostaje da se vidjeti kako će se ova odluka odraziti na kinesku reprezentaciju, koja u svojim redovima ima dosta igrača koji imaju tetovaže na svom tijelu.



(Kenan Bešlija)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.