22.1.2022. 15:50
0
Velež remizirao na Poljudu s Hajdukom
Velež je odigrao odličnu partiju protiv Hajduka na Poljudu, a utakmica je završena 1:1. Posebno kada se u obzir uzme da je ovo prva utakmica za Rođene na pripremama. Ovo je bio prvi poslijeratni okršaj ova dva kluba.

Velež je odigrao odličnu partiju protiv Hajduka na Poljudu, a utakmica je završena 1:1. Posebno kada se u obzir uzme da je ovo prva utakmica za Rođene na pripremama. Ovo je bio prvi poslijeratni okršaj ova dva kluba.


Hajduk je zaprijetio u drugoj minuti kada je Biuk dobro sačuvao loptu i dodao do Krovinovića čiji je udarac završio pored gola. U sedmoj minuti Livaja je odlično vidio slobodnog Biuka na lijevoj strani, ali je šut mladog napadača završio pored gola. Minutu poslije isti igrač šutirao je pored gola sa vrha šesnaesterca, piše SC. 

Velež je imao prvu šansu u 14. minuti. Peco je dobro ušao između stopera splitskog kluba, ali je Elez stigao blokirati udarac i izbiti u korner. Rođeni su izveli kontru u 18. minut. Povukao je Radovac preko cijelog terena, dodao Peci lijevo, a on je pokušao gađati suprotni ugao, no Subašić je bio na mjestu.


Malo se igra umirila, a onda je u 33. minuti Anđušić šutirao preko gola. Izvrsnu šansu Hajduk je imao u 37. minuti. Livaja je izbjegao ofsajd i poslao loptu prema Makaru koji je izašao ispred Bogdanovića, ali golman Veleža je uspio obraniti pokušaj slovenskog napadača.


Pokušao je Livaja u 38. minuti, ali je lopta prošla pored gola. Iznenada se ukazala prilika Mlakaru u 40. minuti, a on je pucao mlako i Bogdanović je to lako uhvatio. Uzvratio je ubrzo Zajmović. Gađao je dalji ugao, ali neprecizno. Pokušao je i Dejanović u 43. minuti, no to je bilo neprecizno i ostalo je 0:0.

Biuk je šutirao u 52. minuti, međutim Bogdanović je uspio obraniti. Hajduk je poveo u 59. minuti. Livaja i Grgić su odigrali dobar dupli pas i na kraju je kapien Hajduka ostao sam ispred Bogdanovića kojeg je rutinski svladao za 1:0. Pobjegao je Zajmović u 66. minuti, sli mu je nestalo daha za završnicu, blokirao ga je Dimitrov.


Zaprijetio je Brandao. Bio je to lukav pokušaj s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla za malo preko gola. Vehabović je prošao kroz sredinu i došao do dvadesetak metara od gola te šutirao, ali je mladi golman Hajduka Silić bio je na pravom mjestu. Dosta se griješilo u dodavanjima, a u 81. minuti još jednom je pokušao Brandao, no bez promjene.


Rođeni su uspjeli postići pogodak za remi. Učinio je to Pršeš u 89. minuti.


Hajduk – Velež 1:1 (Livaja, Pršeš)


HNK Hajduk: Subašić, Lovrencsics, Katić, Elez, Melnjak, Fossati, Grgić, Krovinović, Biuk, Livaja, Mlakar.

FK VELEŽ: Bogdanović, Isić, Zeljković, Radović, Ćosić, Hasanović, Radovac, Peco, Andšušić, Dejanović, Zajmović. Još su igrali Brandao, Salčin, Ovčina, Pršeš, Bajrić, Haskić, Zvonić.


(Kenan Bešlija) 


0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.