18.2.2022. 10:42
0
Messi: Ronaldo je najbolji napadač koga sam gledao
Lionel Messi je u razgovoru za medije otkrio ko je bio njegov idol u mladosti.

Argentinac je posebno volio brazilskog Ronalda, a ta vijest i nije nova s obzirom da je 2012. godine Messi nakon četvrte Zlatne lopte istakao Brazilca.


„Ronaldo je bio moj heroj. Bio je najbolji napadač kojeg sam ikada vidio. Bio je toliko brz da je mogao da postigne gol ni iz čega i kontrolisao je loptu bolje od bilo koga šro sam ja imao prilike da vidim“, rekao je Messi tom prilikom.


Mnogim Argentincima je to bilo veliko nepoštovanje prema jednom Diegu Maradoni, ali je Messi to ispravio svojom izjavom o najljepšem pogotku koji je vidio. Messi je odabrao pogodak Maradone protiv Engleza 1986. godine u Meksiku, kada je u slalomu sa polovine terena nanizao nekoliko igrača pa i golmana i postigao sjajan pogodak.


„Taj gol je nešto što se ne zaboravlja nikad. Tada sam imao tek godinu dana ili nešto manje, ali sam ga kasnije vidio mnogo puta na televiziji. Bilo je prelijepo, način na koji je prošao pored svih tih igrača, pa na kraju golmana i postigao takav gol u tako važnoj utakmici. Nestvarno“, rekao je Lionel Messi.


(Kenan Bešlija) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.