7.3.2022. 10:20
0
Slatke muke Xavija Hernandeza
Nakon pobjede nad Elcheom 2:1, Trener Barcelone Xavi Hernandez kaže da mu teško pada da ostavlja van tima fudbalere koji zaslužuju da igraju.

“Riki, Oscar Mingueza, Erik Garcija… Mnogo mi je teško da na klupi budu oni koji to ne zaslužuju, ali moram da odlučim za dobro tima – dobro je što imamo tako široke mogućnosti. Evo, Martin (Breitweith) je van tima, a zaslužuje više. Sretan sam što imam takve fudbalere“, rekao je Xavi i dodao:

“Mislim da smo zaslužili pobjedu, mogli smo da slavimo i ubjedljivije. Kontrolisali smo utakmicu, bilo je ovo komplikovano gostovanje. Važna pobjeda“.

Posljednjih pet golova za Katalonce postigli su fudbaleri s klupe, tako je bilo i u preokretu u duelu sa Elcheom 2:1 – strelci su bili Ferran Torres i Memphis Depay iz penala.

“Xavi je napravio prave promjene. Igramo na način na koji želimo i na koji šef to traži od nas. Nastavljamo sa dobrim rezultatima. Drago mi je što je moj gol pomogao ekipi da slavi“, kaže Torres.

Barca je sada treća na tabeli sa 48 bodova, koliko ima i Atletico Madrid, ali Katalonci imaju meč manje, prenosi SK.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.