20.3.2022. 21:07
1
Velež na Grbavici 'pao' u sudijskoj nadoknadi
FOTO: SC Sport
Željezničar je u šokantnoj završnici došao do pobjede nad Veležom u nadoknadi derbija 23. kola m:tel Premijer lige BiH, odigranom na Grbavici.

U uvodnih pola sata utakmice viđen je tek mali broj prilika. Najbolju za Velež imao je Haskić u desetoj minuti, sam je istrčao ispred Bendera, ali golman Željezničara izvrsno interveniše i spašava svoju mrežu.

Zatim je uslijedio period montonije, rovovska borba na sredini terena. Prvi šut u okvir gola Plavi bilježe u 36. minuti, kada je Bekrić pokušao iz slobodnog udarca, ali Jovičić uspjeva loptu prebaciti preko prečke.  Nije se moglo mnogo toga vidjeti ni u prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena. Ponovo je u 68. minuti sjajnu šansu imao Haskić, ali nakon kornera šutirao iz blizine pravo u Bendera.

Dvije izvrsne prilike imao je Željezničar dvije minute kasnije. Prvo je Jovičić odbranio šut Malića u situaciji “jedan na jedan”, a zatim je Resić pogodio na gol-liniji Radovca.

Trenutak odluke desio se u prvoj minuti nadoknade. Zec je glavom prebacio loptu do drugog rezerviste Beće, a fubdaler Željezničara zatim topovskim udarcem savladao Jovičića. 1:0! Konačan rezultat, ispostavit će se na kraju.


(Patria/  Amer M.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.