23.3.2022. 22:51
0
Rusi žele biti domaćini Eura 2028. ili 2032. godine
Rusija planira podnijeti kandidaturu za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2028. ili 2032. godine iako je trenutačno pod zabranom nastupa u međunarodnim takmičenjima zbog napada na Ukrajinu, piše agencija Hina.

"Planiramo organizirati EURO, a on bi se igrao na stadionima na kojima se igralo i Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Jasno nam je kako su šanse minimalne, ali moramo pokušati", kazao je predsjednik Ruskog nogometnog saveza (RFU) Aleksandar Djukov.

Kandidaturu za EURO 2028. još ranije je objavila Turska, a zajedničku kandidaturu podnijele su Engleska i Irska.  Domaćin EURA 2028. bit će poznat u rujnu 2023. godine.


Sljedeći EURO 2024. održat će se u Njemačkoj.


(Amer M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.