26.3.2022. 8:41
1
Sarajevski trener prozvao Pateva: Za tebe sam Ivajlo ja fudbalski doktor i reci mjesto i vrijeme da ti to pokažem, ne bojim te se ni u jednom segmentu igre
Nakon još jednog sramotnog poraza reprezentacije BiH, ovaj put od reprezentacije Gruzije u Zenici rezultatom 1:0, Ivajlo Petev je dao svoje viđenje utakmice.

Pored slabog rezultata, slaba igra naših, ako ih još uvijek možemo nazvati 'Zmajevima' rezultirala je mnoštvom kritika upućenih na adresu selektora reprezentacije BiH.

"Nosimo to sa sobom. Žao mi je što je rezultat negativan, ali bili smo puno bolji od protivnika. Primili smo gol iz jedinog udarca. Ne mogu biti nezadovoljan sa igračima, dali su sve od sebe. Gruzija se branila sa 11 igrača. Imali smo dvije stopostotne šanse, ali nažalost rezultat je loš", rekao je Petev nakon meča, dodavši:

"Nadam se da ćemo čim prije riješiti to što nam se dešava - igramo, stvaramo šanse, a izgubimo. Nadam se da ćemo to promijeniti protiv Luksemburga".

Najveći problem bh. reprezentacije?

"Rezultat. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo", odgovorio je Petev, koji je djelovao dekoncetrisano i neuvjerljivo odgovarajući na pitanja novinara.

Slijede utakmice Lige nacija na ljeto, da li se može do tada nešto poboljšati? I šta nam je večeras nedostajalo?

"Šta nam je večeras najviše falilo? Gol. Da smo dali gol, drugačije bi bilo. Recept je da damo gol iz šansi koje stvorimo".


Dugogodišnji sportski radnik i fudbalski trener Miralem Holjan, kritički se na svom Facebooku osvrnuo na riječi selektora Pateva nakon utakmice sa Gruzijom.


Kaže Ivajlo,
-Nedostaje nam gol
-Bili smo bolji 
-Nemam šta zamjeriti igračima 
-Nedostaje rezultat 
-Moramo nešto popraviti 
-11 ih se branilo 
-Poništen mi gol 
-Da smo prvi zabili bilo bi drugačije 
Pa gdje si ti u svemu ovome Ivajlo ima li išta do tebe 
Evo već dugo mi te slušamo i klimamo ti glavom koda si ti fudbal izmislio jado jadni.
I sad ću ti reći ovako javno da sam za tebe fudbalski doktor i reci mjesto i vrijeme da ti to pokažem ,ne bojim te se ni u jednom segmentu igre. Nikad i nikom ovo nisam rekao niti bi ali tebe bi ja lično volio zamjeniti da ti pokažem to što fali ovoj reprezentaciji. Ozbiljan sam Ivajlo, napisao je Holjan.


 

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić nakon poraza od Gruzije (0:1) osvrnuo se na meč odigran na Bilinom Polju.

Poništili su nam čist gol. Druga stvar je kad imaš utakmicu pod kontrolom. Dali su nam gol iz jedne šanse. Trudili smo se po teškom i lošem terenu. Zbog terena nismo mogli brže da igramo - rekao je Šehić, te nastavio:

"Lopta nije htjela u gol. To su stvari koje se dešavaju u fudbalu. Pokušali smo s novim idejama pronaći naš stil igre. Još puno šteka, imamo vremena da ispravimo. U utorak moramo pobijediti, nema opravdanja.

Šehić je poručio da će se selekcija dobro spremiti za naredni susret koji bh. tim očekuje u utorak protiv Luksemburga.

Džeko: Fudbal se igra sa više rizika

Nakon meča svoje viđenje susreta dao je kapiten "Zmajeva" Edin Džeko.

"Pa šta možemo reći, evo ne znam. Mislim iz jedine prave prilike su nam dali gol. Ali danas svi igraju fudbal, tako da ne možeš nikoga potcijeniti. Pripremili smo utakmicu, znali smo da su ekipa koja hoće da igra, što se i vidjelo danas. Bili smo previše statični, previše pasova nazad, sa strane, bez nekog rizika. Bez rizika se ne igra fudbal" - poručio je Džeko.

"Mislim da smo prvo poluvrijeme bili puno bolji, oni su imali dvije kontre. Mi smo imali dovoljno šansi da zabijemo gol, ali nažalost nismo, a oni su iz prve poluprilike postigli gol i poslije toga to više nije bilo to. Mi smo gubili i morali smo rizikovati, a mi smo izgledali kao da vodimo. 

Sigurno da je tu puno mladih igrača koji moraju napraviti karijeru, ne treba ni ove mlade momke nakon jednog, dva ili četiri poraza kritikovati i govoriti da ne znaju ništa. Ako se vratimo deset godina unazad, to nije ista reprezentacija jer je bilo više kvaliteta. I mi smo tad bili mlađi i kroili smo taj put, a vjerujem da će i oni svoju šansu iskoristit. Svaki poraz donosi negativnu atmosferu, ali vjerujem da možemo nešto naučiti" - rekao je Džeko.


(Admir O.)



1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.