22.4.2022. 20:46
0
Pobjeda Zrinjskog na Grbavici za nastavak dominacije u Premijer ligi BiH
Fudbaleri Zrinjskog iz Mostara, ovosezonski prvaci Bosne i Hercegovine, u prvom susretu 27. kola Premijer lige savladali su Željezničar na stadionu "Grbavica".

Zrinjski je u derbiju kola slavio rezultatom 2:1, a golove za "plemiće" postigli su Niko Janković u 2. i Nemanja Bilbija u 64. minutu susreta. Gol za Željezničar postigao je Sead Subašić u 74. minutu utakmice.

Gosti iz Mostara su dominirali od prvog minuta susreta i stvarali su prilike pred golom domaćina koji nije imao odgovor za igru protivnika. Odličnu priliku prospustio je Bilbija, dok su u nastavku meča za goste prijetili još Ćorluka i Bašić. 

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Željezničar je imao u 33 minutu preko Blaževića čiji udarac brani golman gostiju Čondrić. 

U nastavku meča obje ekipe su imale nekoliko prilika za gol, međutim ponovo su snalažljiviji bili gosti koji do drugog gola dolaze preko Bilbije. 

Nakon gola Subašića u 74. minutu, Željezničar je imao još jednu priliku u sudijskoj nadoknadi, kada šut Ermina Zeca brani golman Zrinjskog. 

Zrinjski je ovim trijumfom nastavio dominaciju u premijer ligi BiH. Mostarci su još u prošlom kolu, sedam kola prije kraja, osigurali novu titulu prvaka BiH, što je najveća dominacija jednog kluba u historiji prvanstva BiH. 

Ostali susreti 27. kola na rasporedu su ovog vikenda. Sutra se sastaju Široki - Rudar, Sloboda - Leotar, Sarajevo - Tuzla City i Borac - Radnik, dok 25. aprila igraju Velež i Posušje.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.