5.5.2022. 22:12
0
Guardiolino proklestvo: Još 2018. rečeno je da Španac više nikada neće osvojiti Ligu prvaka, razlog je bizaran
Dmitri Celuk, agent bivšeg igrača Manchester Cityja Yaye Tourea ‘bacio je urok’ na Guardiolu 2018. godine. Nakon Toureovog neslavnog odlaska s Etihada Seluk je imao bizarne komentare o šamanima i prokletstvima i kako Guardiola više nikada neće podići pehar u najtrofejnijem evropskom klupskom natjecanju.

I Toure i Seluk ranije su optužili španskog stručnjaka da ima na piku afričke igrače, a danas 38-godišnji Bjelokošćanin je u posljednjoj sezoni u Cityju preseljen u potpunosti na klupu.

“Guardiola je samo izmišljao razloge zašto Yayi nije dao da igra i navukao je pola Afrike protiv sebe. Mnogi Afrikanci su se zato udaljili od Manchester Cityja. Siguran sam da mnogi afrički šamani neće dopustiti da Guariola osvoji Ligu prvaka u budućnosti. Bit će to afričko prokletstvo bačeno na Guardiolu. Vrijeme će pokazati jesam li u pravu ili ne”, rekao je Celuk 2018. godine kada je Toure nakon osam godina napustio City.

“Afričko prokletstvo bilo je istinito…Yaya Toure je razlog zašto Guardiola opet neće osvojiti Ligu prvaka…”, samo su neki od navijačkih komentara koji su osvanuli na društvenim mrežama.
 
A zasad se čini da je Selukovo proročanstvo bilo istinito.

U prvoj sezoni pod njegovim vodstvom City je ispao u osmini finala od Monaca, potom su uslijedila tri četvrtfinala i porazi od Liverpoola, Tottenhama i Lyona, a najbliže je bio lani kada je City izgubio u finalu od Chelsea sa 0-1. Ovoga puta “Građani” zapeli u polufinalu izgubivši od Real Madrida.

Bilo je to ujedno Guardiolino deveto polufinale u Ligi prvaka pri čemu šesti poraz. Jedina dva europska naslova osvojio je na klupi Barcelone (2009, 2011), a do finala je dogurao i prošle sezone kada je City u završnom susretu sezone izgubio od Chelseaja.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.