10.5.2022. 8:30
0
Sarajevo i Željezničar odmjeravaju snage 146. put
Večeras od 20 sati igra se vječiti derbi Sarajeva i Željezničara na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru 30. kola Premijer lige BiH.

"Imamo motive, naročito nakon poraza u posljednjem derbiju, tako da mislim da smo spremni psihički i fizički da odigramo dobru utakmicu. Naučili smo od zadnjeg poraza. Bit će tu borbe, adrenalina, ali moramo naći nogometni momenat i da iskoristimo svaku grešku koju nam Želju pruži. Nekad utakmicu kao što je ova rješavaju detalji i greške i trudit ćemo se da ih svedemo na minimum. Probat ćemo odigrati atraktivno, da navijači budu zadovoljni i da pobijedimo", rekao je trener Sarajeva Aleksandar Vasoski u najavi utakmice. 

Također, naglasio je kako postoji velika šansa da Mersudin Ahmetović sutra započne susret protiv gradskog rivala, ali veliki hendikep za Bordo tim biće neigranje najboljeg igrača Daniela Avramovskog.

I Željo nije kompletan, a trener Plavih Edis Mulalić uoči derbija protiv Sarajeva kazao je da će kao i obično "hladna" glava biti presudna za dobar rezultat.

"Čeka nas teška utakmica. Posebna, za sve nas koji imamo neki osjećaj pripadnosti ovom klubu. Nije floskula, ali u tim utakmicama hladna glava i vruće srce izvuče rezultate. Respektujemo protivnika, vrlo dobra ekipa. Mi smo imali kadrovskih problema. Subašić nam ove sedmice nije nijedan trening odradio, bio je bolestan. Blažević ima distorziju zgloba, Ćerimagić je već duže povrijeđen… Nadam se da će svi ostali zdravi dočekati utakmicu. Trebamo i moramo pokušati da napravimo maksimum. Pametno, skoncentrisano, najvažnije da budemo tim, da smo tu svi za jednog, a jedan za sve", kazao je strateg Plavih.

U prethodnih 145 duela Željezničar je nešto uspješniji sa 46 pobjeda, dok je Sarajevo slavilo u 44 navrata. Neriješenim rezultatom okončano je 55 susreta, a ukupna gol-razlika je na strani Željezničara (178:174). 


(Patria / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.