14.5.2022. 22:08
2
Direktorica FK Sarajevo nakon incidenta u Širokom Brijegu: Dosta fašizma i nasilja!
Utakmica Širokog Brijega i Sarajeva u 31. kolu Premijer lige BiH prekinuta je danas pri vodstvu 2:0 za domaćina, a nakon nereda domaćih navijača.

Sarajevo je bolje otvorilo utakmicu, imalo dvije dobre šanse, a onda je Široki Brijeg preuzeo inicijativu i golovima Vukoje i Mujana u drugom poluvremenu stigao do vodstva. 

Međutim, pred kraj meča s tribina su pogođeni Hamza Čataković i Amer Dupovac i utakmica je prekinuta. Nakon utakmice na press konferenciji medijima se obratio trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić.

"Otvaranje utakmice na nivou i kompletno prvo poluvrijeme. Smatram da smo dominirali i na kraju krajeva napravili dvije izgledne prilike koje smo definitivno morali postići pogodak da bi možda utakmica otišla u drugom smjeru. Otvaranje drugog poluvremena, tih deset minuta do pogotka Širokog, mislim da smo bili u nekakvom egalu i da nas je taj gol presjekao. Izmjene koje smo napravili mislim da nisu napravile nikakvu prevagu kakvu smo očekivali", rekao je Dženan pa nastavio:

"Neke igrače smo ostavili u Sarajevu iz tog razloga što Sarajevo u četvrtak igra utakmicu sezone (finale Kupa BiH protiv Veleža, op.a), tako da je to odrađeno svjesno da bi igrači koji su bili karakterni igrali ovu utakmicu."

Nakon incidenta u Širokom Brijegu oglasila se i generalna direktorica kluba Ajla Alimanović koja je putem Instagrama poslala kratku, ali jasnu poruku.

“Stop fašizmu i nasilju! Dosta je više“, napisala je Alimanović uz fotografiju sa Pecare na kojoj se vidi pogođeni nogometaš FK Sarajevo.


(Patria/ Amer M.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.