17.5.2022. 19:54
1
Edin Džeko hvali rad Ivayla Peteva: Nije istina što neki govore o njemu, radi dobro
Kapiten Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, govorio je u razgovoru za bugarske medije o selektoru Ivaylu Petevu.

On je pohvalio rad bugarskog stručnjaka na klupi reprezentacije.

- Radi dobro, što se vidjelo u prethodnim kvalifikacijama. Nije istina što neki govore o njemu, da nije uradio dobar posao. Mislim da u prošlim kvalifikacijama nismo dobro odigrali samo jednu utakmicu, a to je protiv Finske kod kuće. Nažalost izgubili smo taj meč i šanse za baraž. Ipak, mislim da je generalno ovaj kvalifikacijski ciklus bio dobar, jer u momčadi ima dosta mladih igrača. Trener je bio nov, morao je uvesti i nametnuti svoje taktičke stavove. Vjerujem da ćemo sada biti potpuno spremni za nadolazeće kvalifikacijske utakmice, rekao je Edin Džeko.

Smatra Dijamant da je Petev zaslužio bolji tretman.

. Najviše mi je žao što kada je došao, nije dočekan na dobar način. Neki naši ljudi gledaju na druge na temelju onoga što im je neko rekao. Međutim, od prvih dana ovdje pokazao se kao veliki profesionalac. Tijekom utakmica pokazao je da ima svoje ideje. I općenito, mislim da je jedan od najboljih selektora koje smo imali. Još uvijek žalim zbog te utakmice s Finskom, jer je ova momčad koju je vodio zaslužila puno više od onoga što je u konačnici postigao.

Otkrio je i koja je to njegova najveća osobina.

- Iskrenost je jedna od prepoznatljivih osobina selektora Peteva. Uvijek je iskren prema nama. Sve nam govori u oči – što se od nas očekuje ili što nismo učinili kako treba. Upravo to očekujemo od njega – da nam hrabro i otvoreno kaže kako stvari stoje.

(A. Balićevac)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.