18.5.2022. 15:10
0
Trofej Mundijala u Sarajevu, Silva i Hadžibegić danas sa mladim bh. fudbalerima
FOTO: BHRT
Legendarni brazilski fudbaler Žilberto Silva boravi u Sarajevu gdje je predstavio jedan od najpoznatijih simbola fudbala - trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva (FIFA World Cup Trophy), piše BHRT.

Silva će danas, zajedno sa legendom bh. fudbala Farukom Hadžibegićem, nastupiti na turniru koji se u sklopu FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola turneje održava na platou prekoputa sarajevske Vijećnice. Čuveni Brazilac je istakao kako mu je čast što će imati priliku upoznati mlade bh. fudbalere i prenijeti im svoje bogato iskustvo.

"Trenirao sam zadnjih nekoliko mjeseci. Trenirao sam, ali se nisam osjećao dobro glede koljena. A onda sam ponovo počeo da treniram. A kada sam saznao da imamo utakmicu sa djecom, za mene je to nešto veoma jedinstveno, veoma posebno, to da dođem ovdje i da imam priliku da igram fudbalske utakmice, posebno sa djecom, siguran sam da ću mnogo naučiti od njih, zabaviti se. Želim da se zabavljaju, iskažu u igri. Jednostavno da uživaju”, rekao je Silva, prneosi BHRT.

Originalni trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva izložen je u sarajevskoj Vijećnici, dok je na platou prekoputa Vijećnice dostupan i Coca-Cola Corner, sa brojnim aktivacijskim programima koje su FIFA i Coca-Cola pripremili za bh. obožavatelje i obožavateljke fudbala.


(Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.