27.5.2022. 14:22
0
Sloboda i Željezničar sezonu završavaju na Tušnju
Fudbaleri Slobode i Željezničara utakmicom 33. kola Premijer lige BiH na stadionu Tušanj završit će sezonu.

Ulaz na utakmicu je besplatan, a duel starih rivala je bez ikakvih rezultatskih imperativa. 

Trener Amir Spahić na današnjoj pres-konferenciji u prostorijama FK Sloboda je rekao da se jedna teška i turbulentna sezona napokon  završava.

- Uspjeli smo sačuvati premijerligaški status prije posljednjeg kola. Sutra nam dolaze sportski prijatelj iz Željezničara, koji igraju izuzetno dobro ove godine i imaju samo dva poraza od dolaska Edisa Mulalića. Mi smo bez nekog rezultatskog imperativa, ali nadam se da će igrači odigrati dobru utakmicu i da ćemo pobijediti - izjavio je  Spahić.

Prvotimac Slobode Mladen Veselinović je svojevremeno igrao i za Željezničar, a pred novi derbi je rekao kako smatra da Željezničar igra veoma dobro ove sezone, te da igraju čvrst fudbal.

- Mi posljednju utakmicu igramo rasterećeni u nadi da ćemo odigrati što bolje i pobjedom se oprostiti od naših navijača - kazao je on.

Utakmica Sloboda - Željezničar igra se u subotu na stadionu Tušanj s početkom u 17.00 sati. 

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.