22.6.2022. 13:44
0
Zvanično: Sadio Mane je novi fudbaler mihnenskog Bayerna
30-godišnji Mane na Allianz Arenu stiže nakon šest sezona provedenih u Liveproolu, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

“Sadio Mane je svjetska zvijezda. On će unaprijediti Bayern, ali i Bundesligu generalno. Navijaču na stadinu žele vidjeti ovakvog fudbalera. Ovo je sjajan posao naših Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića. Ponosni smo što smo potpisali Manea”, rekao je predsjednik Bayerna Herbert Heiner.

“U Sadiu ćemo dobiti vrhunsku svjetsku klasu. On je ostavio veliki trag u svjetskom fudbalu. Ponosni smo što smo ga doveli u Minhen. Sadio je od prvog trenutka u našim pregovorima dao doznanja da želi igrati za Bayern. Svjesni smo njegovih kvaliteta i znamo da posjeduje nevjerovatan mentalitet. On će doprinijeti našoj ekipi. Sigurni smo da će se uklopiti u nogomet koji forsira Julian Nagelsmann”, rekao je Hasan Salihamidžić.

Mane je u Liverpool stigao 2016. godine iz Southamptona u transferu vrijednom 42 miliona eura, a u međuvremenu je za Redse odigrao 269 utakmica, postigao 120 golova i upisao 48 asistencija.

U karijeri je još igrao za Red Bull Salzburg i Metz.


(Admir O.9

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.