26.6.2022. 11:13
1
Sheriff neće igrati na svom stadionu protiv Zrinjskog zbog blizine ratne zone
Evropska fudbalska unija (UEFA) donijela je odoluku da moldavski Sheriff neće moći da igra međunarodne mečeve na svom terenu u Tiraspolju.

Tiraspolj se nalazi u blizini granice sa Ukrajinom te Sheriff neće moći da bude domaćin na svom terenu 13. jula u duelu sa šampionom Bosne i Hercegovine Zrinjskim u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

„U svjetlu invazije ruske vojske na teritoriju Ukrajine, Izvršni komitet UEFA donio je odluku da se u regionu Pridnjestrovlja u Moldaviji do daljnjeg neće igrati takmičarske utakmice pod okriljem UEFA“, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje:

„Odluka je zasnovana na razmatranjima i zaključcima koje donose agencije specijalizovane za međunarodnu političku i stratešku analizu“.

Tiraspolj je od Odesse koja je česta meta napada udaljen oko 90 kilometara.

SHeriff će tako domaće mečeve najverovatnije igrati u Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije.

(A. Balićevac)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.