28.6.2022. 19:08
0
Samira Hurem: Uravnotežena grupa u Ligi prvaka
Prvakinje Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo, u polufinalnom susretu grupe 7 UEFA Lige prvaka igrat će protiv ekipe Birkirkare (Malta), pišu agencije a prenosi BHRT.

Drugi polufinalni par čine rumunska Universitatea Olimpija Kluž i Glentoran iz Sjeverne Irske. Domaćin turnira kvalifikacione grupe 7 bit će Kluž. Trenerica SFK 2000 Samira Hurem ističe da je grupa uravnotežena i da svako svakoga može pobijediti. Vjeruje da se razlike ogledaju u fizičkoj spremi, gdje su timovi s Malte fizički dominantni.


"Znamo kako igraju, imale smo susrete sa reprezentacijom protiv Malte, te imamo potrebno iskustvo. Domaćice, ekipa Kluća iz Rumunije, sigurno su kvalitetne. Igraju dobar fudbal i već najavljuju nekoliko novih pojačanja za ove susrete. Sigurno je da trebamo pojačati tim, imamo mladu ekipu i ako uspijemo dovesti fizički jače i iskusnije igračice onda možemo računati na prolazak. Započele smo sa skautiranjem odmah nakon žrijeba, pripremamo utakmice i prikupljamo što više informacija o protivnicama", rekla je Hurem, piše portal BHRT-a.

Polufinalni susreti na programu su 18. augusta, a utakmice za plasman će biti odigrane 21. augusta.


(Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.