15.7.2022. 19:47
0
Premijer liga BiH: Remi Posušja i Veleža
Fudbaleri Posušja i Veleža remizirali su na Mokrom Docu 1:0 u prvoj utakmici prvog kola nove sezone Premijer lige BiH.

Bolje su utakmicu otvorili domaći.

Prvo su zaprijetili već u drugoj minuti. Dario Pavković je snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta zakačila jednog od protivničkih igrača i završila pored gola Veleža.

I Zvonimir Begić prijeti sa nekih 25 metara ka golu Rođenih, ali lopta ponovo odlazi pored gola.

Terenska inicijativa i bolji ulazak u meč isplatila se Posušacima u 18. minuti. Poslije duge lopte Pavlovića, odbrana Veleža je spavala i čekala ofsajd, a Toni Jović je primio loptu i izašao sam ispred Slaviše Bogdanovića i matirao golmana gostiju za 1:0.

Novu šansu za domaće je imao Pavković da udvostručki prednost ekipe Ferde Milina, ali njegov snažan šut iz 16-terca brani Bogdanović.

Prvih pola sata utakmice Posušje je aposlutno dominiralo, a novu priliku za tim sa Mokrog Doca imao je Begić. Poslije kornera bio je najviši u skoku, ali njegov udarac ide pored desne stative Bogdanovića.

Mogao je Velež do poravnanja u 34. minutu. Poigravao se golman Posušja Kukić, ali na njegovu sreću gostujući fudbaleri nisu iskoristili njegovu nesmotrenost.

Prvi priliku za goste iz Mostara imao je Nermin Haskić. Njegov šut glavom u 39. minuti odbranio je Luka Kukić.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti. Halilović je sjajno probio po desnoj strani i snažno centrirao prema Haskiću, ali napadač Veleža se ne snalazi najbolje i glavom loptu šalje preko gola.

Toni Jović šutirao je odlično u 65. minuti poslije solo prodora, ali nije uspio stići do drugog gola na meču,promjene rezultata nije bilo.

Rođeni su stigli do izjednačenja u 68.minute. Strijelac je bio debitant u dresu Veleža Đorđe Pantelić samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru.

Samo šest minuta kasnije Milanović fenomenalno šutira sa ivice kaznenog prostora prema golu Veleža, a još ljepša parada Slaviše Bogdanovića.

Nermin Haskić prije u finišu meča poslije kornera Veleža, ali nije precizan, šut glavom odlazi pored gola.

Mogao je Velež do sva tri boda, ali Samir Radovac tri minute prije kraja regularnih 90 pogađa prečku.

Naredno kolo 23. jula Posušje ide na gostovanje Tuzla Cityju, a Velež na stadionu Rođenih dočekuje Igman.

Dva dana prije meča u nacionalnom prvenstvu, mostarski tim igra kući prvi meč drugog kruga kvalifikacija za Konferencijaku ligu protiv Hamrun Spartansa sa Malte.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.