28.7.2022. 18:29
0
Turcima se ne piše dobro: UEFA pokrenula istragu zbog skandiranja Putinu na utakmici Lige prvaka
Evropska fudbalska organizacija (UEFA) pokrenula je istragu o navijačkom skandiranju imena ruskog predsjednika Vladimira Putina na sinoćnjem meču Fenerbahcea i Dinamo Kijeva u Istanbulu.

U saopćenju UEFA-e se navodi da su nadležna tijela te organizacije pokrenula disciplinski postupak zbog neprimjerenog ponašanja na stadionu.

Dinamo Kijev je sinoć pobijedio Fenerbahce, rezultatom 2:1, u revanšu drugog pretkola Lige prvaka, a sa tribina na kojim su bili navijači Fenerbahcea čulo se skandiranje “Putin“.

Rukovodstvo Fenerbahcea danas je saopćilo da takvo skandiranje nema veze sa klubom, niti sa stavovima kluba.

“Naš klub je prvi reagovao na početak rata u Ukrajini 24. februara. Nije fer i pravičan pristup pripisivati ovaj diskurs, koji nikada ne predstavlja stav i vrijednosti našeg kluba, svim našim navijačima i pripisivati odgovornost našem klubu“, naveli su iz Fenerbahcea i osudili pokušaje politizacije ovog slučaja.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.