6.8.2022. 14:57
0
Zbog narušene sigurnosti: Otkazana utakmica između Atletica i Juventusa
Atletico Madrid i Juventus neće odigrati prijateljski susret koji je bio zakazan za nedjelju jer je meč otkazan zbog sigurnosnih razloga.

“S obzirom na aktualnu sigurnosnu situaciju, utakmica koja se trebala igrati u nedjelju na Bloomfield stadionu u Tel Avivu je otkazana”, saopštio je Atletico, lani trećeplasirani klub španske La Lige.

Izraelski zrakoplovi napali su u subotu okupirano palestinsko područje Gazu pa su palestinski militanti odgovorili ispaljivanjem raketa prema izraelskim gradovima. Borbe traju drugi dan nakon više od godinu relativnog zatišja duž granice.

Atletico se priprema za početak sezone 15. avgusta kada u prvom kolu prvenstva gostuje u madridskom predgrađu Getafe kod istoimenog protivnika. Susret s Juventusom, lani četvrtim u talijanskom prvenstvu, trebao mu je biti generalna proba.

Crveno-bijeli su u prvoj pripremnoj utakmici svladali u gostima trećeligaša Numanciju 0-4, dok su sa 1-0 bili bolji od Manchester Uniteda.

S druge strane Juventus je sa 2-0 bio bolji od Guadalajare, remizirao je protiv Barcelona (2-2), dok su poraženi od Real Madrida sa 2-0.


(Admir O.)

Juventus
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.