10.8.2022. 20:18
0
Barceloni prijeti katastrofa: Još nisu registrovali nove igrače, svi bi mogli otići besplatno

Novi igrači Barcelone Andreas Christensen i Franck Kessie mogli bi napustiti klub besplatno ako ne budu registrirani do subote kad počinje nova sezona španskog prvenstva, doznaje ESPN. Obojica su stigli kao slobodni igrači, Christensen iz Chelseaja, a Kessie iz Milana. U svojim ugovorima imaju klauzulu po kojoj mogu slobodno otići ako ih klub ne registrue do prve utakmice, koju Barcelona igra protiv Rayo Vallecana.


Barcelona također još uvijek nije registrirala igrače koje je kupila – Lewandowskog, Raphinhu i Koundea, te igrače kojima moraju obnoviti ugovore – Sergija Roberta i Ousmanea Dembelea. Ovih pet igrača trebalo bi, ako ne budu registrirani do kraja prelaznog roka, također otići iz kluba.

Barcelona je ovog ljeta potrošila više od 150 miliona eura, no zaradili su 600 miliona prodajom TV prava. No to nije dovoljno da bi opravdala velik trošak na igrače u prelaznom roku. Sergio Busquets i Gerard Pique morat će smanjiti plaće, a potez koji bi mogao spasiti klub je prodaja Frankieja de Jonga. Nizozemac ne želi otići iz kluba koji mu navodno duguje novac od plate.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.